Festival zmajevih čolnov

Festival zmajevih čolnov

11-06-2024

Festival zmajevih čolnov

Festival zmajevih čolnov, znan tudi kot festival Duanwu, je tradicionalni kitajski festival, ki pade na peti dan petega lunarnega meseca. Ta festival ima več kot 2000 letno zgodovino. Namenjen je spominu na smrt Qu Yuana, slavnega kitajskega pesnika in državnika. 

Med festivalom zmajevih čolnov jemo, razen tekmovanja zmajevih čolnov"zongzi", ki so lepljivi riževi cmoki, zaviti v bambusove liste in polnjeni z različnimi nadevi, kot so svinjina, fižol in jajčni rumenjak. Druge običaje vključujejo obešanje listov ognjiča in pelina na vrata in okna, da bi odgnali zle duhove, ter pitje vina realgar, za katerega verjamejo, da ima zdravilne lastnosti.

Festival zmajevih čolnov je čas za družinska srečanja in kulturna praznovanja. Čas je, da se spomnimo in spoštujemo tradicije in legende kitajske kulture ter uživamo v prazničnem vzdušju s prijatelji in ljubljenimi. 


Na ta poseben dan vam želimo srečno družino, najboljše želje za vas in vašo družino!


Smo proizvajalecAnhidrid ftalne kisline in mehčala, kot so DBP, DOP, DOTP, DPHP, TBC in 2-etilheksanojska kislina.  obsežna proizvodna zmogljivost našega podjetja je približno 1 milijon ton / leto. ko ga potrebujete na njih, se obrnite neposredno na nas.


DBP CAS:84-74-2

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti